Homepage

 

Wij

 

De motorhome(s)

 

Reizen

Overzicht per land

Reisverslag

Overzicht per jaar

 

Allerlei

 

Contact

 

Gastenboek

 

Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reisverslag

                

 

1-3 augustus 2008 Herbeumont en de Franse Ardennen + Stenay

 

klik HIER voor de volledige fotoreportage 

 

 

We trekken naar Herbeumont voor een weekendje tussendoor,althans dat is de bedoeling, maar eenmaal daar lokt de Franse grensstreek.

 

We trekken dus over Bouillon naar Sedan en verkennen ook nog even Stenay waar we een mooie camperplaats zullen vinden. 

De jongens blijven thuis, dus ik heb twee dames mee.

Vrijdag

Tot onze verbazing staan er maar een tiental campers in Herbeumont. Het is dus zeer rustig. We maken nog een avondwandeling langs de oude spoorweg. Vooral Kyra is blij om haar pootjes te strekken. Een verdiende nachtrust wenkt.

Zaterdag

We beginnen onze gebruikelijke wandeling langs de Semois onder eens stralend zonnetje. Kyra ontpopt zich als een waterkieken. Naar het einde van de wandeling toe trekken de wolken samen boven ons hoofd en we besluiten te schuilen in het café van de watermolen. De Chimay smaakt heerlijk, het gesprek met de uitbaatster/eigenares van de Molen én de camping is bitter. De dame verwijt de gemeente Herbeumont dat ze toerisme met 2 snelheden mogelijk maakt : enerzijds gratis plaats voor motorhomes, anderzijds steeds meer belastingen voor de plaatselijke neringdoeners, lees : campings. We kunnen haar niet helemaal ongelijk geven, hoewel enige nuances op hun plaats zijn. Daar heeft de dame echter geen oor voor en we besluiten wijselijk om maar niet in discussie te gaan. Uiteindelijk biedt ze ons wanneer we verder willen trekken zelfs plasticzakken aan om ons te beschermen tegen de regen (we weigeren beleefd, wie weet wat heeft erin gezeten  ) en ze zegt ons dat WIJ steeds welkom zijn omdat we sympa waren. Het is en blijft natuurlijk une commercante

Het weer wordt niet beter en we gaan ons geluk beproeven in Sedan. Tevergeeds want ook hier zijn er wolken en regen...
De Burcht is ook niet toegankelijk voor viervoeters, dus beperken we ons bezoek tot de omwalling. Ik had het groter verwacht.
We kuieren nog wat door de vervallen en troosteloze straten rond de burcht en bezoek het maison du tourisme waar we heel wat streekinfo sprokkelen. Hoewel men ons bevestigt dat we aan de burcht mogen overnachten en hoewel deze plek rustig en best aangenaam is, hebben we niets in deze stad te zoeken. We besluiten om verder te trekken naar Stenay waar een mooie camperplaats zou zijn.
We volgen de oevers van de Maas en nemen het glooiende landschap in ons op.
In Stenay vinden we nog net één plaatsje op deze nochtans vrij grote camperplaats aan een idylisch jachthaventje. Het is hier mooi en rustig en veel Belgische en Franse langverblijvers  hebben dit ook begrepen. Wat wil je nog meer ? Voor 6 euro per MH heb je ook douches, WC's, gratis aperitiefbonnetjes in een plaatselijke restaurant en gratis entrée in het biermuseum wat verderop.
We wandelen nog wat door het slaperige stadje, maken kennis met Dirk, de Voorzitter van Belgium Diving in Asse en leggen onze beide oren te slapen

Zondag

Onze ochtendwandeling brengt ons via de schilerachtige watermolen en de oevers van de Maas tot aan een kleine hydro-electiciteitscentrale;


 Op de terugweg lopen we door het stadspark en lang het biermuseum. Hondjes blijken welkom en -hoewel het niet de bedoeling was- gaan we toch maar kijken wat de Fransen aan ons Belgen kunnen leren over bier.
We krijgen zowaar Nederlandstalige informatie en overal in het museum is de uitleg ook in het Nederlands. Dat is niet het enige waardoor we aangenaam verrast worden. Het museum is zowel qua didactische opvatting als qua uitwerking gewoonweg schitterend. Bijzonder interessant en een bierliefhebber kan hier volgens mij gerust een hele dag doorbrengen. Die tijd hebben we echter niet, want we willen nog voortrijden tot Monthermé.

Daar is ook een motorhomeparking langs de Maas. Hier komen we nog wel eens terug, het lijkt wel de Moezel. Het einddoel is echter de Roc De La Tour daar in Monthermé. We gaan hier een wandeling maken. Tegen alle regels in beginnen we eraan zonder kaart. We gaan enkel voort op de aanwijzingen op de bomen die uiteraard na enige tijd onduidelijk worden en tenslotte zelfs ontbreken.
Omdat het toch de hele tijd naar beneden ging, besluiten we om maar in het wilde weg bergop te trekken. Uiteindelijk komen we terug bij onze camper aan de Roc de la Tour (anders zou u dit verslagje niet lezen) maar we hebben ongetwijfeld veel te veel (weliswaar mooie) kilometers gestapt.

Ook op de parking van de Roc de la Tour mag je naar het schijnt blijven overnachten. Lijkt ons wel spannend, maar het is voor ons tijd om naar huis te gaan.
Germien leidt ons weer langs de meest merkwaardige wegen (of moeten we paden zeggen?) en pas ruim 2,5 u later zijn we terug in Hamme.
Het was een mooi tussendoor weekend en we hebben een paar mooie camperplekken
ontdekt. We gaan later deze streek zeker nog verder verkennen !

 

 

klik HIER voor de volledige fotoreportage

 

 

                                                                                  

                                                                                                                   

website gemaakt door : Conus Group © 2008 • Privacy Policy and Terms of Use on demand

www.motorhomestories.be